Ενδιαφέροντα στατιστικά-ρεκόρ από τη φάση των ομίλων

Αρκετά ρεκόρ και ενδιαφέροντα στατιστικά προέκυψαν μέσα από τη φάση των ομίλων του EURO 2024. Πράγματα που έγιναν για πρώτη φορά τα οποία μαζέψαμε και σας τα παρουσιάζουμε πιο κάτω.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΥΣ

Στην παρθενική τους συμμετοχή στο EURO 2024, οι Γεωργιανοί όχι μόνο συμμετείχαν αλλά συνδύασαν την παρουσία τους με πρόκριση στη νοκ άουτ φάση.

ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΡΕΚΟΡ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΚΙΡΙ

Ο Ξερντάν Σακίρι πέτυχε κάτι εκπληκτικό, καθώς συμμετείχε και σκόραρε με την Ελβετία στις τελευταίες έξι μεγάλες διοργανώσεις (Μουντιάλ και EURO). Είναι ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου που το πετυχαίνει αυτό.

ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ ΡΟΝΑΛΝΤΟ

Ο CR7 έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που συμμετέχει με την Εθνική του σε έξι σερί EURO, ενώ συνδύασε το ρεκόρ αυτό με άλλο ένα, αφού πλέον είναι ρέκορτμαν σε ασίστ στο EURO, φτάνοντας τις 7 με αυτήν που έδωσε στον Φερνάντες στο ματς με την Τουρκία.

ΑΕΙΘΑΛΕΙΣ ΠΕΠΕ

Ο 41χρονος Πέπε έγινε φέτος ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται σε τελική φάση EURO.

ΑΤΥΧΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Η Ουκρανία έγινε η πρώτη ομάδα που αποκλείεται από τη φάση των ομίλων, ενώ έχει μαζέψει τέσσερις βαθμούς. Μάλιστα, όχι μόνο αποκλείστηκαν αλλά ήρθαν και τελευταίοι στην τετραπλή ισοβαθμία του ομίλου. Αυτό φυσικά συνέβηκε για πρώτη φορά.

ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ…ΤΑ ΑΥΤΟΓΚΟΛ!

Για πρώτη φορά στην ιστορία του EURO, με το τέλος της φάσης των ομίλων, τα αυτογκόλ είναι περισσότερα από τα γκολ που έχει ο πρώτος σκόρερ. Έχουν σημειωθεί οκτώ αυτογκόλ στους ομίλους!

ΓΚΑΝΤΕΜΗΣ ΛΟΥΚΑΚΟΥ

Ο Λουκάκου θα ήταν πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης…ΑΝ δεν του ακυρώνονταν τρία γκολ στη φάση των ομίλων, τα δύο μάλιστα πολύ οριακά. Έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία των EURO με αυτό το αρνητικό στατιστικό.

Η σημερινή μας αρθρογραφία είναι Sponsored by Maryland Lodge, Kakopetria

footballholicscy team

SUPPORT US WITH A DONATION HERE 👉 https://buy.stripe.com/fZe5kBeWEe71bFCbII

FOLLOW US ON INSTAGRAM: https://www.instagram.com/footballholicscy/

SUBSCRIBE ON OUR YOUTUBE CHANNEL: https://www.youtube.com/@footballholicscy?sub_confirmation=1

FOLLOW US ON TIK TOK: https://www.tiktok.com/@footballholicscy?_t=8k84BEyaa81&_r=1

*Όσοι ενδιαφέρονται να διαφημιστούν στο site, στο κανάλι ή στο podcast μας μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας στον λογαριασμό μας με προσωπικό μήνυμα στα social media page μας ή μέσω email στο footballholicscy@gmail.com

Comments are closed.

Website Powered by WordPress.com.

Up ↑