Μαμαρντασβίλι | Από τα 800 ευρώ στην απογείωση!

Μπορεί ο Γκεόργκι Μαμαρντασβίλι, να έχει ευρέως γνωστός χθες με την πρόκριση που έδωσε στη Γεωργία, όμως όσοι ασχολούνται εδώ και καιρό με το αντικείμενο, ειδικά με τη Λα Λίγκα, αποκλείεται να μην είχαν υπόψη εδώ και καιρό ότι πρόκειται για τον τερματοφύλακα με το ίσως υψηλότερο potential στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή.

Πάμε να τον γνωρίσουμε καλύτερα λοιπόν, μέσα από αποσπάσματα δηλώσεων του μάνατζέρ του, Αντόνιο Λόπεθ (πρώην παίκτης της Ατλέτικο Μαδρίτης).

H ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Ο Μαμαρντασβίλι ξεκίνησε να παίζει επαγγελματικά στη Λοκομοτίβ Τιφλίδας. Στις 24 Σεπτεμβρίου 2020, η ομάδα της Γεωργίας έδινε προκριματικό αγώνα στο Europa League εναντίον της Γρανάδα, τον οποίο έχασε με 2-0 αλλά ο Μαμαρντασβίλι έκανε σπουδαία εμφάνιση. «Τον παρακολουθούσα περισσότερο από οκτώ μήνες και εκείνη την ημέρα ήταν, που έκανε το μπαμ ως ποδοσφαιριστής. Έμενε μόνος σε ένα διαμέρισμα και του πήρα όλα τα έγγραφα όταν ήταν να γίνει η μεταγραφή. Έβγαζε μόλις 800 ευρώ στη Γεωργία», ανάφερε ο Λόπεθ, συνεχίζοντας πως όταν τον πρόσφερε σε ομάδες, πολλές τον απέρριπταν λόγο της εθνικότητάς του!

Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΗΣ ΒΑΛΕΝΘΙΑ

Ο Λουίς Μαρτίνεθ, διευθυντής της Ακαδημίας της Βαλένθια, ήταν αυτός τελικά που τον επέλεξε περίπου ένα χρόνο μετά. «Ήταν μια πολύ τεταμένη διαπραγμάτευση, που ξεκίνησε από 350.000 ευρώ και έκλεισε στις 850.000 λόγω της πίεσης από το περιβάλλον του ποδοσφαιριστή» είπε ο Λόπεθ. Περιέργως, ο Μαμαρντασβίλι δεν έπαιξε ποτέ με τη δεύτερη ομάδα της Βαλένθια, επειδή με το που πήγε τραυματίστηκαν οι Γιάσπερ Σίλεσεν και Ζάουμε Ντομένεκ. Έτσι ανοιξε μια θέση στην πρώτη ομάδα και πήρε νωρίς την ευκαιρία. Το εκπληκτικό είναι πως τον πρώτο καιρό έβγαζε περισσότερα από τα μπόνους, λόγω των συμμετοχών πρώτη ομάδα, παρά από τον μισθό του!

Έκανε το ντεμπούτο του στις 13 Αυγούστου 2021 με νίκη εναντίον της Χετάφε. Μέτρησε επτά συνεχόμενες συμμετοχές, μέχρι που ένα κακό παιχνίδι με τη Σεβίλλη τον μονιμοποίησε στον πάγκο. «Στα πρώτα του παιχνίδια ήταν λίγο άτυχος αλλά ήταν δυνατός και συνέχισε να δουλεύει για να βελτιωθεί», σύμφωνα με τον Λόπεθ.

Σταδιακά, έγινε ο βασικός γκολκίπερ της Βαλένθια. Όχι άδικα, αφού έχει παίξει ήδη σε 67 συνεχόμενα παιχνίδια στο πρωτάθλημα, ενώ ήταν βασικός στον τελικό του Copa del Rey κόντρα στην Μπέτις το 2022. Η χρηματιστηριακή του αξία σύμφωνα με το Transfermarkt ανέρχεται στα 35 εκατομμύρια ευρώ!

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΡΟΜΗΝΥΕΤΑΙ ΛΑΜΠΡΟ

«Έχει πολύ δρόμο να διανύσει. Νομίζω ότι θα γίνει ο καλύτερος τερματοφύλακας στην Ευρώπη, χωρίς αμφιβολία. Κάθε μέρα γίνεται καλύτερος», πρόσθεσε ο Λόπεθ ο οποίος αποκάλυψε πως στον Μαμαρντασβίλι αρέσει πολύ το αγγλικό ποδόσφαιρο και θα ήθελε μια μέρα να παίξει στην Premier League.

footballholicscy team

FOLLOW US ON INSTAGRAM: https://www.instagram.com/footballholicscy/

LIKE OUR FACEBOOK PAGE: Footballholicscy

SUBSCRIBE ON OUR YOUTUBE CHANNEL: https://www.youtube.com/@footballholicscy?sub_confirmation=1

FOLLOW US ON TIK TOK: https://www.tiktok.com/@footballholicscy?_t=8k84BEyaa81&_r=1

*Όσοι ενδιαφέρονται να διαφημιστούν στο site ή στο podcast μας μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας στον λογαριασμό μας με προσωπικό μήνυμα στα social media page μας ή μέσω email στο footballholicscy@gmail.com

Comments are closed.

Website Powered by WordPress.com.

Up ↑